Jeśli chcesz pisać wiadomości musisz się zalogować.
Wysłany: wto, 19 sierpień 2014 o godz. 14:14
Temat postu: Odp: podłogi z desek
elastyczna jest taka podłoga z desek
Wysłany: śro, 3 wrzesień 2014 o godz. 20:43
To zależy, czy jest klejona do posadzki, czy tez układana na legarach.
Wysłany: śro, 3 wrzesień 2014 o godz. 20:57
MiKa napisał(a):
Bardzo efektowne są podłogi z desek. Trwałość, możliwość regenaracji i fakt, że deskę połączyć można z każdym innym materiałem, to wielkie atuty. Stąd moje pytanie, czy taka podłoga, jak na poniższym zdjęciu, dębowa, może łączyć salon z kuchnią? W kuchni będzie tylko wzdłuż szafek pasek kafli do metra, a mam wrażenie, że to rozwiązanie powiększy przestrzeń tych pomiesczeń. Gdzię czytałam o takiem sposobie aranżacji i uznałam, że to nie jest głupi pomysł.
Podłogę z drewna, nie tylko deski mozna połączyć z każdym materiałem. Nalezy pamiętać o dylatacji pomiędzy drewnem, a n. ceramiką, którą możemy wykonać z korka lub np. wypełniacz firmy Sika.
Wysłany: czw, 4 wrzesień 2014 o godz. 12:09
My mamy podłogę z desek. Trochę droga, ale warto.
Wysłany: czw, 4 wrzesień 2014 o godz. 15:42
Ja też na taką się zdecydowałam. Musiałam męża tylko przekonać do jej zalet, ale w końcu uległ jej czrowi.
Mileliśmy problem ze znalezieniem fachowców do pożożenia takiej podłogi, ponieważ wszędzie gdzie się pytaliśmy- to uznawali nas za jakiś dziwolągów i mówili: "że takie podłogi to teraz tylko w pałacach się kładzie"
Przypadkiem mąż coś wspomniał firmie, która kładła nam płytki w łazience, że mamy problem ze znalezienim kogoś do podłogi dębowj i tu psikus. Też się takim czymś zajmują. Położyli całą w zaledwie kilka dni.
Tutaj macie namiary na: firma remontowa majster damian
Wysłany: śro, 10 wrzesień 2014 o godz. 14:09
@MiKa, wiem chyba o jakie rozwiązanie Ci chodzi. Coś takiego:
Na pewno ciekawe rozwiązanie. Wydaje mi się, że faktycznie optycznie powiększy powierzchnię, dzięki jednolitej podłodze, natomiast pasek płytek znajduje się w miejscu, gdzie najszybciej podłoga się brudzi i zalewa wodą.
Zdjęcie ze strony FinishParkiet.pl
Wysłany: pon, 15 wrzesień 2014 o godz. 12:38
zgadzam się bardzo ładnie
Wysłany: czw, 9 październik 2014 o godz. 19:57
Faktycznie, to kompromis między ryzykiem drewnianej podłogi na całości podłogi w kuchni i jej ewentualnymi uszkodzeniami, a chłodem kafli :) Też mi się podoba.Ta poniżej, też jest nizła, chociaż ta jasność niezwykła gwarantuje na pewno dużo sprzątania :)
Kuchnia, podłoga dąb bielony. Źródło zdjęcia i realizacja ParkietStudio Warszawa
Wysłany: pon, 13 październik 2014 o godz. 10:14
fajna, fajna - tylko droga
Wysłany: wto, 14 październik 2014 o godz. 07:21
Moim zdaniem w kuchni jednak lepiej sprawdzą się kafelki niż podłoga z desek. Ale w innych pomieszczeniach - jak najbardziej.